5+1 sport, ami a legtöbb kalóriát égeti el!

A kalóriaégetés a célod? Válassz olyan sportokat, amelyek a leghatékonyabbak ebben. De mennyi kalóriát égetnek pontosan a különböző edzésformák? A cikkünkből kiderül!

1. Úszás – 653 kalória egy óra alatt

Az úszás azért is nagyon ideális választás, mert egyáltalán nem terheli meg a testet: sem a csontokat, sem az ízületeket, ráadásul a vízben lét nyugtató hatással van ránk. Bármilyen úszásnemet választhatsz, kivéve a fejkitartásos mellúszást. Már egy kellemes tempó is kiváló kalóriaégető, így néhány alkalom után már érezni is fogod a változást.


2. Biciklizés – 508 kalória egy óra alatt  


3. Futás – 435 kalória egy óra alatt

Az úszáshoz és a biciklizéshez hasonlóan a futás is átmozgatja az egész testet. Jótékony hatásai közé tartozik például, hogy erősíti az immunrendszert, segít egyensúlyba hozni az anyagcserét, támogatja az alvási és táplálkozási funkciókat, továbbá fokozza a növekedési hormon elválasztását, ami lassítja az öregedési folyamatokat.


4. Aerobic gyakorlatok – 399 kalória egy óra alatt

Rengeteg kardió típusú mozgásformát választhatsz különböző edzőtermekben. Heti két pörgős óra, és biztosan megindul a fogyás is. 


5. Erősítő gyakorlatok – 363 kalória egy óra alatt

Akkor sem szabad hanyagolnod az erősítő edzéseket, ha nem éppen Arnold Schwazenegger női mására akarsz hasonlítani. Szakértők szerint ugyanis az izomszövetek egységnyi idő alatt háromszor annyi kalóriát égetnek el a saját fenntartásukhoz, mint a zsírszövetek.


+1. Tánc – 254 kalória egy óra alatt

Egy hétvégi edzést kiválthatsz akár pár óra táncolással is. Aki igazán szereti, az jól tudja, hogy szuper jól izzaszt, ráadásul a kedvenc számaidat hallgatva abszolút feltölt.

Az igazán tudatos kalóriaégetéshez fontos, hogy legyen egy eszközöd, ami nyomon követi a mozgásod! Nálunk beszerezheted, most 1000 Ft kedvezménnyel!

Kattints ide: https://okos-ajandek-otletek.hu/products/fitty-fittness-karkoto